Небезпечні продукти літа: як вберегтися від отруєнь?

Небезпечні продукти літа: як вберегтися від отруєнь? Фото: allpolus.com
Влітку продукти псуються швидше через спеку

Літо - чудова пора, коли є нагода частіше бувати на природі, влаштувати сімейний пікнічок або барбекю у компанії друзів, а може просто накупити смачненького в обідню перерву і перекусити у парку.
Однак, саме влітку слід бути особливо уважними до продуктів, які використовуємо в їжу.

За статистикою, влітку завжди збільшується кількість харчових отруєнь та кишкових інфекцій. Перш за все це пов'язано із спекотною погодою - у спеку бактерії розмножуються активніше, і продукти швидше псуються.
Кореспонденти ТВі дізнавалися у експертів, які ж продукти харчування становлять особливу небезбеку влітку і що потрібно знати, аби вберегтися від небажаних наслідків й не зіпсувати собі відпочинок і здоров'я.



Вулична їжа

Шаурма, пиріжки та інші смаколики, куплені з рук, - цю їжу в будь-який час року не назвеш корисною та безпечною. Але влітку ризик отримати серйозне отруєння збільшується в рази.
Така їжа продається, а іноді і готується прямо на вулиці, часто під палючим сонцем, без особливих санітарних умов. Псується все дуже швидко, особливо якщо самі інгредієнти спочатку були не кращої якості. Пильнуйте і купуйте їжу в перевірених й охайних місцях.


Фрукти

Літо - сезон фруктів. Але, на жаль, у продажу нерідко виявляються фрукти і ягоди, які можуть завдати серйозної шкоди здоров'ю. Звичайно, важливо відмовитися від зіпсованих та немитих фруктів, але набагато складніше розпізнати продукт, напханий шкідливими добривами. Грішать цим найчастіше баштанні, особливо кавуни.
Будьте уважні, іноді краще дочекатися сезону і не поспішати з декустацією фруктів імпортного завозу.